Skip to main content

Aankoopkeuring

Aankoopkeuring

Een aankoopkeuring door een jachtexpertise bureau geeft u goed inzicht in de staat van de boot. Van het onderwaterschip, de romp, de mast, de verstaging, de technische en elektrische installaties tot de navigatieapparatuur, motor en de veiligheidsmiddelen. Alle onderdelen worden tijdens de aankoopkeuring gekeurd.

Is de boot in de conditie zoals de verkoper u heeft geïnformeerd? Zijn er (verborgen) gebreken en welke verbeteringen zijn noodzakelijk?  JDjachtexpertise keurt, als onafhankelijke EMCI & ADR geregistreerde expert, voor u de boot en stelt een compleet keuringsrapport op. In het keuringsrapport worden ook, op verzoek, de te verwachten herstel- en vervangingskosten opgenomen.

Op basis van het keuringsrapport en afhankelijk van de afspraken in de koopovereenkomst moeten de geconstateerde gebreken door de verkoper worden hersteld en noodzakelijke verbeteringen worden uitgevoerd, vindt er een financiële verrekening plaats, neemt u als koper tot bepaalde hoogte de herstelkosten voor uw rekening, of mag u de koopovereenkomst ontbinden.

Een aankoopkeuring door een onafhankelijke expert voorkomt teleurstellingen, onvoorziene kosten en vervelende situaties achteraf. Daarnaast bevordert de aankoopkeuring het verkoopproces omdat discussies en geschillen tussen verkoper en koper over de staat van de boot kunnen worden voorkomen.

JDjachtexpertise keurt diverse typen boten, van sloep tot zeiljacht en alle typen motorjachten.

Voor meer informatie over en kosten van een aankoopkeuring, neemt u vrijblijvend contact op.

Aanvraagformulier informatie en tarieven aankoopkeuring

Vul hieronder uw naam en e-mail adres in en ontvang meer informatie en de indicatieve tarieven voor een aankoopkeuring.

    Controleer voordat u een koopovereenkomst tekent of er in de overeenkomst een artikel is opgenomen over het recht van de koper om de boot te laten keuren. Er wordt vaak voorbij gegaan aan de meldingsplicht van de verkoper en de onderzoeksplicht van de koper.

    JDjachtexpertise Aankoopkeuring